Футболът не е само спорт, а и политика. Това стана ясно

...
Футболът не е само спорт, а и политика. Това стана ясно
Коментари Харесай

Изненада! За кого стиска палци Вучич за трето място на Световонто

Футболът не е единствено спорт, а и политика. 

Това стана ясно оза следващ път от позицията на сръбския президент Александър Вучич. Той намеси спора на страната си с Косово в мача за трето място на Мондиала сред Хърватия и Мароко. 
-->
Запитан от сръбската телевизия RTS за кой ще стиска палци на финала на Световното, той отговори: " Не знам кого ще поддържам на финала, знам за кого ще крещя в мача за третото място - за Мароко, те са нашите същински братя, които в никакъв случай няма да признаят без значение Косово ”.

“Те имат проблем със Западна Сахара. Сега ще ми кажете, че цялостен Нови пазар поддържа Мароко, а аз да кажа, че няма да ги поддържа, тъй като са мюсюлмани? Ами те са наши братя, другари ”, продължи Вучич.

Той разкри, че не е подкрепял Хърватия даже на полуфинала: “Уважавам всички, отидете в Хърватия на море, аз няма, подкрепяйте Хърватия, колкото ви има, 11, 12%, аз няма ”.

“Поздравявам ви за изключителния ви триумф, само че също подкрепях Аржентина, а и всички останали, които играха с Хърватия, с цел да бъда почтен с вас - и по този начин ще бъде и отсега нататък. И никой няма да ми не разрешава и постоянно ще приказвам свободно. Избираш си приятелите, а не съседите ”, приключи той.

В последните месеци спорът за Косово още веднъж е на дневен ред, а всичко стартира около възбраната на косовските управляващи сърбите да влизат в страната със сръбски номера. Арест на служител на реда, който е косовски сърбин отприщи още повече напрежението в последните дни. 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР